Plno osobáků na krajských Přeborech

V sobotu 28.1. se uskutečnily v naší hale Krajské Přebory žákovských kategorií, máme radost z krásných výkonů, které přinesly i medailová umístění. Dohromady naši vítkovičáci posbírali 10 medailí. Kromě medailí jsme sbírali i plno finálových umístění. 

Zlato vybojovali v koulařském sektoru Eleni CHVOSTKOVÁ a mezi staršími žáky Vašek HRANICKÝ, oba v osobních nejlepších výkonech. Stříbrnou medaili si za výkony vybojovali Milan NOŽIČKA, na trati 60m. Aďa RUSEK měl pravdu vydařený den, probojoval se do finále na 60m a ve skoku dalekém si posunul osobáček, který mu zajistil stříbro. Adél SZÜCS, předvedla v kouli parádních 10,59m a rovněž vybojovala druhou pozici stejně jako Kryštof ŽÍDEK v kouli mladších žáků a rovněž z vrhačského sektoru v osobáku odcházel se stříbrnou medailí Martin MOCEK. Druhou medaili a to bronzovou vybojoval Milan NOŽIČKA ve sprintu na 150m. Matěj ŽVAK byl třetí ve skoku vysokém a sbírku medailí uzavírá Adri GELNAROVÁ s výkonem 10.20m ve vrhu koulí. 

Těsně pod stupni vítězů skončila Adéla KALANDROVÁ, která zaběhla parádní osobák a 300m, který má nyní hodnotu 45,10s. Čtvrtý byl i Tobi TABÁŠEK v novém osobáku ve vrhu koulí.  A "bramboru" si ve skoku vysokém vyskákala Ája BOKIY. V "B" finále starších žákyň zvítězila Verča GOLISOVÁ v super rychlém časem 8,78s. Ještě rychleji dokázala běžet mezi mladšími žačkami Adriana VARADI, která zvládla 60m za úžasých 8,72s. Adrianka je ročník 2011 a tento výkon je opravdu skvělý!!
Do finále starších žáků ve skoku dalekém se probojovali tři zástupci vítkovické atletiky Matěj Žvak, Venca Hranický a Jonáš Mrázek. Stejně tak finálové osmička mladších žáků měla trojí zastoupení. Výše zmíněného medailistu Aďu Ruska doplnili Tobiáš Tabášek a Kryštof Žídek. U děvčat ve stejné disciplíně se do finále probojovaly Aďa Demlová a Sabča Glacová, která měla velice úspěšný den, vylepšila si osobák jak v dálce tak na 60m, kde postoupila do "B" finále a i tam si znovu vylepšila osobák, když poprvé běžela pod 9 sekund. U starších žaček byly ve skoku dalekém k vidění parádní výkony a konkurence byla nabitá. Barča HRBÁČKOVÁ skončila osmá v parádním výkonu 474cm a Aja BOKIY si vytvořila nový osobák 487 centimetrů, který stačil na šesté místo.

U mnoha jmen svítí ve výsledkových listinách PB = osobní rekord, což nás velice těší. Všem gratulujeme k pěkným výkonům a rovněž děkujeme trenérům za jejich práci!

Kompletní výsledky najdete tradičně na serveru atletika.cz nebo také zde


Vytisknout