Rozjezd závodní sezóny

Vážení rodiče, 

 máme za sebou přípravu, ve které jsme absolvovali žákovské jarní soustředění v Komorní Lhotce a hlavní atletická sezóna už klepe na dveře. Mladší žactvo mělo už v březnu první kolo družstev, které se uskutečnilo ve Frýdku-Místku a děti soutěžili v přespolním běhu. Parta z vrhačské akademie má za sebou Májové závody či tradiční Velkou cenu Olomouce. Vrhači hned v úvodu sezóny dali najevo, že se v přípravě neflákali a předvedli parádní výkony. Vyzdvihla bych oštěp žákyň jmenovitě Adri GELNAROVÉ a Julči BÁRTKOVÉ. Obě děvčata zaznamenala osobní nejlepší výkony za 38 metrů. Adri 38,58 metrů a Julča 38,52. V kouli mladších žákyň se na 11,52 metrů dostala Adél SZÜCS. Sezóna se teprve rozjíždí a tak se můžeme těšit na další posuny a zlepšení. 
Dnešním dnem odstartovaly také soutěže družstev na dráze. Mladší žactvo mělo na programu pětiboj. Hoši odjeli do Opavy a děvčata do Kopřivnice. Nejvíce se individuálně dařilo Adi DEMLOVÉ, která skončila osmá a Kubovi VEČEŘOVI, který obsadil 11. pozici. Jednalo se ale o soutěž družstev, naše mladší holky 2. kolo družstev Moravskoslezského kraje vyhrály a kluci skončili druzí. Jedná se o skvělý výsledek s parádní účastí a nás moc těší obrovský zájem o atletiku v našem klubu. Z výsledků pětiboje bych ráda upozornila na super výkony děvčat jak na překážkách, tak ve skoku dalekém. Velkou pochvalu zaslouží také děti ročníku 2011, které jsou v nové kategorii od ledna a skvěle se perou s novými disciplínami. Děkujeme všem zúčastněným za reprezentaci oddílu a díky za parádní týmový výkon!

Další závod pro mladší žactvo se bude konat v našem domácím prostředí už příští úterý 16.5. a bude ve znamenaní trojbojů. Starší žactvo odstartuje týmovou sezónu ve čtvrtek v Třinci. Vzhledem k vysokému počtu děvčat jsou děvčata rozdělena do dvou družstev. Kluci poskládají jedno družstvo. Cíle jsou jasné, probojovat se na Mistrovství České republiky družstev. Holky loni v Třinci při finále MČR žákovských týmů vybojovaly stříbrné medaile, a tak by bylo fajn na tento úspěch navázat. V družstvu máme dvě hostující posily. Z Karviné Elišku FOJTÍKOVOU a z Hošťálkovic Annu HRBÁČOVOU, kterou připravují trenéři Pavel ČERVENKA a Honza KOTALA. Anička je trojnásobnou mistryní ČR ve skoku vysokém s venkovním osobákem 173 centimetrů. Silné budeme mít také vrhačské, sprinterské a skokanské disciplíny. Tak nám držte palce! Odjezd ve čtvrtek je ve 13:30 hodin od stadionu, návrat až po 20. hodině. 
Vedoucí trenérkou "A" družstva děvčat i kluků je Fatima Kostková. "B" holky má na starost Nikol KRAYZLOVÁ.



Vytisknout