2 medaile z MČR!

O víkendu se ve dnech 16.-17.9. uskutečnilo Mistrovství České republiky atletů a atletek do 16 let. Tento šampionát hostila Břeclav. Celkem 8 vítkovických atletů a atletek se dokázalo na toto mistrovství nominovat. Už jen samotná účast je úspěchem. Všem zúčastněným gratulujeme. 

Vicemistrem České republiky v hodu kladivem se stal Vašek HRANICKÝ. Vašek obhájil loňské stříbro a zároveň se nominoval na Mezistátní utkání. Vašek si prvním "zajišťovacím" pokusem ze dvou otoček vyrovnal osobní rekord a mohl se tak uvolnit do dalších pokusů. "Kladivo létalo k 58 metrům, jen to Venca bohužel neustál. Má formu a věříme, že zaútočí na oddílový rekord na mezistátku."  Hodnotily soutěž spokojené trenérky Aďa Kowalski, Joha Prudká a Romča Grómanová. 

Druhou medaili vyskákal v soutěži tyčkařů věkem ještě mladší žák Lukáš UCHYTIL. Svěřenec Zuzky Uhrové si v dlouhé soutěži vytvořil nový osobní rekord, který má nyní hodnotu 3.65 metrů a zaslouženě získal bronzovou medaili. "Tak dlouhou soutěž jsem ještě nezažila, ale jsem šťastná." svěřila se po závodě trenérka Zuzka. Lukáš navazuje na úspěchy předchozích svěřenkyň Zuzky, která atleticky vychovala například Niki Joannidu či Adélu Pannovou. 

Těsně pod stupni vítězů skončila děvčata Eleni CHVOSTKOVÁ a Julča BARTKOVÁ. Eleni si v kladivu posunovala osobní nejlepší výkon a dostala se až na parádních 43,74 metrů a od bronzu ji dělily pouhé dva centimetry. Julča se ve vrhu koulí dostala za 12 metrovou hranici a výkonem 12,17 bere čtvrté místo a taky hodně zkušeností, ostatně jako všichni zúčastněni. 

Všem k převedeným výkonům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci klubu. Trenéři odvedli skvělou práci!
Kompletní výsledky jsou k vidění zde https://online.atletika.cz/vysledky/65732/0/2


Vytisknout